Vyberte stránku
Nové popisky na e-shopu

Nové popisky na e-shopu

Chat GPT-4 je ta nejlepší věc, kterou jsem si v poslední době zaplatil. Díky nějakým 500 korunám měsíčně otravuji o polovinu lidí méně. V podstatě si spoustu věcí dokážu udělat sám, ale největší plus vidím při spolupráci s mým e-shopem. Aktuálně dokážu vytvářet popisy zboží v čase, který bych dříve nedokázal zvládnout, ani kdybych svou kapacitu mozku používal na 100 %.

Předtím to šlo taky, ale bylo to zdlouhavé. Nyní mám možnost si upravovat popisky podle libosti a trochu je přizpůsobit jinému tónu. U gramodesek jsem zachoval klasický formální styl, ale u knih jsem příkaz upravil a popisy knih jsou mnohem svěžejší než kdykoli předtím. Chat GPT navíc přidá odkazy a vše, co potřebuji.

Všechny e-shopy na světě mají díky ChatGPT neuvěřitelné možnosti, a třeba Contos samotný pro mě získává úplně nový rozměr, který tam dosud chyběl. Nyní jsem dokonce musel pár dní zůstat doma a promyslet si, jaké možnosti to přináší a jak je co nejlépe využít.

1.Příklad popisku ke knize Zločin a trest

„Zločin a trest” bez spoilerů
Představte si, že byste se rozhodli vyřešit své finanční problémy tím, že si vymyslíte složitý plán, který zahrnuje zásadní morální dilema. Váš hrdina, Raskolnikov, to přesně udělá, když se pustí do experimentu se svým svědomím. Kniha vás vezme na psychologickou jízdu, kde se nevyhnete dramatickým vnitřním bojům a konfrontacím s nejrůznějšími charakterovými „perličkami” ruské společnosti. Jak se mu daří vyrovnat se s tímto experimentem? To už je na vás, abyste zjistili, protože „Zločin a trest” vás provede napínavým a morálně zamotaným dobrodružstvím, kde se odhaluje, co všechno může jít špatně, když se pokusíte „vylepšit” svět podle vlastních představ.

Proč se vyhnout „Zločin a trest”:

Temná psychologická exkurze: Příběh vás vtáhne do hlubokých hlubin lidské psychiky a zanechá vás ponořeného v temných úvahách o zlu a vnitřním konfliktu – není ideální pro ty, kdo se chtějí vyhnout hlubokým a znepokojujícím myšlenkám.Děsivá morální zkouška: Kniha vás konfrontuje s otázkami, které byste raději nechali na polici s nápisem „neotvírat” – jako například, jak daleko může člověk zajít, když se rozhodne ignorovat základní morální normy.Existenciální temnota: Procházení stránkami tohoto románu je jako ponořit se do hluboké černé díry, kde se realistické a filozofické trýznění hlavního hrdiny stává vaším vlastním – není ideální pro ty, kdo se snaží uniknout od otázek o lidské existenci a morálce.

Více o knize Zločin a trest naleznete na Wikipedii. A pokud chcete zjistit více o Fjodoru Michajloviči Dostojevském, podívejte se na jeho profil na Databázi knih.

2.Příklad popisku ke knize Zabiják

„Zabiják” bez spoilerů
Pokud máte chuť na temnou reality show, kde hlavním tématem je „jak alkohol rozbijí životy”, „Zabiják” je to pravé pro vás. V této knize se Gervaisa a její rodina snaží najít štěstí v Paříži, ale místo toho se propadnou do spirály alkoholu a chaosu. Začínají jako poměrně normální lidé, ale brzy se ocitají v kruhu neštěstí, kde láhve vína a piva hrají hlavní roli. Je to jako sledovat dramatický film, kde se alkohol stává hlavní postavou, která zanechává za sebou stopu zmaru a rozkladu. Připravte se na jízdu plnou tragédie a pádů, kde se kladné momenty rychle ztrácejí v kalném moři alkoholu.

Proč se vyhnout „Zabiják”:

Temné vyobrazení každodenního života: Pokud se raději vyhýbáte realistickým a často nepříjemným obrazům chudoby a alkoholismu, tato kniha vás zcela určitě přivede na hranici vašich psychických limitů.Psychologická zátěž: Každá stránka je jako další kapka do poháru bolesti, který se čtenáři postupně naplňuje – není ideální pro ty, kdo raději unikají od těžkých psychologických výzev.Existenciální beznaděj: Pokud se snažíte uniknout temným filozofickým úvahám o lidské existenci, „Zabiják” vás doslova zahltí pocitem beznaděje a životní prázdnoty.

Více o knize Zabiják naleznete na Databázi knih. A pokud chcete zjistit více o Émilovi Zolovi, podívejte se na jeho profil na Wikipedii.

3.Příklad popisku ke knize Jeden den Ivana Děnisoviče

„Jeden den Ivana Děnisoviče” bez spoilerů
Představte si, že byste měli strávit den v pracovním táboře na Sibiři, kde jedinou radostí je, že se vám podaří uvařit si oběd z málo jídla a kde každý den vypadá jako ten předchozí. To je přesně to, co se děje v knize „Jeden den Ivana Děnisoviče”. Tato novela vás vezme na jízdu do ledové tundry sovětských gulagů a ukáže vám, jak vypadá jeden obyčejný den jednoho nevinného „vězně”. Je to jako sledovat reality show, kde vítězstvím je jednoduše přežít den bez dalšího trestu a kde soutěžící hrají o to, kdo dokáže najít smysl života v „kafkovské” atmosféře totalitního režimu. Připravte se na temnou komedii, která vám ukáže, jak to vypadá, když se z „typického dne v práci“ stane opravdu extrémní zkušenost.

Proč se vyhnout „Jeden den Ivana Děnisoviče”:

Temné vyobrazení každodenního života: Kniha vás vtáhne do světa, kde je každodenní rutina nejen monotónní, ale i drsná – není ideální pro ty, kdo raději zůstávají mimo realitu těžkého života v gulagu.Psychologická zátěž: Procházení stránkami této novely je jako procházet se mrazivým tundrovým krajem, kde každá stránka přináší nové psychické břemeno – není ideální pro ty, kdo se raději vyhnou psychologickým výzvám a těžkým otázkám o lidské existenci.Existenciální beznaděj: Pokud se snažíte uniknout od filozofických úvah a temné reflexe o lidské kondici, tato kniha vás zcela jistě přivede na pokraj ztráty víry v lidskou naději a optimismus – není ideální pro ty, kdo si chtějí uchovat lehkomyslný pohled na svět.

Více o knize Jeden den Ivana Děnisoviče naleznete na Databázi knih. A pokud chcete zjistit více o Alexandrovi Solženicynovi, podívejte se na jeho profil na Wikipedii.

Takové popisky knih budu používat je u těch klasických a zdaleka ne u všech, ale myslím, že ty knihy to prostě potřebují. Sám bych je takto vytvářet nedokázal a chat GPT je dokáže těm knihám doslova vdechnout nový život.

Trochu jsem se chvíli bál, jestli ty popisky nejsou přes čáru. Třeba u knihy Sophiina volba, ale i tam to nakonec dopadlo dobře, a i u takového tématu dokázal ChatGPT zachovat důstojnost knihy.

4.Příklad popisku ke knize Sophiina volba

Jak by vypadala vaše nejhorší noční můra o rozhodování? V „Sophiině volbě” od Williama Styrona byste možná raději běželi maraton v bažině, než čelili dilematu Sophie Zawistowské, která musí volit mezi dvěma devastujícími možnostmi. Tato kniha vás zavede do světa, kde rozhodnutí není jen otázkou morálky, ale otázkou přežití. Sophie se ocitá v situaci, kdy rozhoduje o osudu svých dětí. Namísto hledání šťastného konce se snaží přežít hrůzy války a nacismu. Připravte se na intenzivní psychologickou jízdu, kde rozhodování a jeho následky přinášejí drama, které vám nedá spát.

Proč se vyhnout „Sophiina volba”:

Psychologické drama na maximum: Pokud se snažíte vyhnout hlubokým psychologickým analýzám a tragickým osudům, tato kniha vás doslova pohltí – není ideální pro ty, kdo raději zůstávají v lehčím literárním žánru.Neustálé morální dilema: Pokud nechcete čelit intenzivním otázkám o lidském utrpení a osudových volbách, tato kniha vám rozhodně nedá pokoj – není ideální pro ty, kdo preferují příběhy bez hlubokých filozofických úvah.Temná a intenzivní atmosféra: Pokud se raději vyhýbáte dramatickým a temným tématům, jako jsou nacistické koncentrační tábory a psychologické rozpadnutí, „Sophiina volba” vás s tímto tématem seznámí až do morku kostí.

Více o knize Sophiina volba naleznete na Databázi knih. A pokud chcete zjistit více o Williamu Styronovi, podívejte se na jeho profil na Wikipedii.